Lite si och så med regler

Skrivet den: 2009-09-30 Klockan: 23:35:22
Något som slog mig ganska tidigt var att regler inte alltid följs här i Frankrike. Som till exempel att stanna för rött ljus när man går, jag som svenska stannar och väntar på grönt, det gör INGEN annan,´det var till och med en man som gick tillbaka för att hämta mig för att leda mig över. - Jag bara c'est rouge!! Det är rött ju!! Han bara sucka och sa att gå bara! Det börjar jag komma in i nu..

eller som när man parkera bilen, sist vi var i stan så hade Geoffrey bilen då parkerade han utanför en dörr där det stod en parkeringförbjuden skylt, inte nog med det så betalade han inte. Ja sa det att men här får man väl inte stå, jo då vi ska ju bara vara här i ett PAR timmar. Okej men ska jag betala parkeringen, nej sa han det behövs inte... Nehe? Som svensk så blir man lite konfunderad. De fransmän som vart i Sverige säger att de är chockade hur hårt vi följer alla regler o lagar. De gör de i Frankrike med, enligt dem, men man försöker alltid komma undan dem om man kan... Hmm...

Jag får bli lite mer bestämd och lagbrytande kanske...
 Betsämd Karin

Nej jag har inte samvete att bryta lagar, de vet ni som känner mig. Jag får helt enkel vara lite svensk i denna Franska djungel :)

Kommentarer

Skrivet den: 2009-09-30 Klockan: 23:08:22
Jag vill bara säga att jag läser ALLA kommentarer och jag uppskattar dem så himla mycket. Tro mig alla kommentarer får mig att le och vissa asgarva :)

Jag har faktiskt i genomsnitt en hel del som följer min blogg vilket jag tycker är jätte roligt!

Kram på er

Slutade precis skolan

Skrivet den: 2009-09-30 Klockan: 21:27:32
Hej alla goda,

Nu slutade jag precis skolan, det har vart en tuff dag! Men dessa lektioner är så himla intressanta och spännande så det är kul i alla fall, men det tar mycket energi. speciellt alla ekonomikurserna, sitter och håller på att analysera accounting, balance sheets, incomerates etc. Men jag tror detta är mycket bra för mig. Vi har även haft European Law, och European culture idag. Culture tänkte jag skulle bli lite slapp rolig klass men läraren var helt galen, lite freuidiansk, jag kan inte ens beskriva hur hans lektion var...mållös...men kul!

Det är obligatorisk närvaro här i skolan (man får missa typ nån ggr) och man måste skriva upp sitt namn varje lektion, inte nog med det, efter varje RAST måste du skriva på en ny lista, så att ingen gått hem emellan. vilken skillnad från hemma!

Idag träffade jag Geoffrey i skolan, har även träffat en kille som är medlem i CorpusdeVinci vilket är nån form av studentförening på skolan, så vi ska på middag hela gänget på lördag och träffa lite nytt folk. Den kille hade bott i Skövde i ett år och kände flera vänner till mig. Inte nog med det så kom de fram en annan fransman och pratade, de visade sig att han också vart i Skövde för att hälsa på sin´tjej. Ja du vilka kopplingar det finns med underbara Sverige!

Det är myckeyt i skolan och sjukt seriöst, vi gör ofta fyra kurser hemma här gör vi nästan de tredubbla och med lika mycket arbete därtill!!

Jag hamnade ju med en hel del franska tjejer i PERS (PL) gruppen och de är intressant, de pratar ju VÄLDIGT dålig engelska så där MÅSTE jag komma in i franskan, prata marknadsförng på franska? Jag löser det :) 

Mycket på G nu, imorgon har jag bara lektioner på eftemiddagen, skönt efter en dag som denna! Men sen har vi vin och ost provning på kvällen :)

Hoppas ni mår brA!!!

Pussar


 

Bestämd

Skrivet den: 2009-09-29 Klockan: 20:40:21
Jag gick bestämt in till den franska läkaren idag, utan vaccinations intyg!
Jag fick göra flera tester, hör och syn, vikt och längd, hosta etc. Det gick ganska bra faktiskt. Till slut fick jag frågan, var är intyget. Då svarade jag bestämt att det är inte så man gör i Sverige (jag hade fått tips av en kompis att förklara detta så borde de gå) vi har inte vaccinations intyg på det sättet tillgängligt! Han bara kolla, sa till mig att dricka mera vatten för mitt urinprov visade att jag drack dåligt och sa att de var okej. Jag svarade lungt att det brukar min mamma säga också, att jag dricker för lite vatten, fick intyget och gick! JIPPI!
Nu kan´jag börja träna, fast förkylningen måste botas först!!

 Såhär bestämd var jag :) Bilden e från Skövde!

Sen har jag gått och grämt mig länge på att jag inte känner några i "mitt " område, visst det är inte långt och det är ett kanon läge men det hade vart gott att dela taxi med någon. Idag på lektinen så blev jag god vän med en hel del fransyskor, en av dessa, den goaste (gör snygg tjej som verkar riktigt vettig) bor i Becon de Bryeres, inte nog med det, vi bor i SAMMA byggnad! Så det känns ju jätte kul, hon pratar väldigt lite engelska så hoppas få öva på franskan :)

Klasserna vi haft idag har känts super, Entrepenörskap, financial, Projektledning etc. Underbara kurser, det är sådana jag saknat!!! Seriöst och vi har faktiskt en fördel som utbytesstudenter, vi har ju stora klasser med massa fransmän och de förstår mycket lite engelska, dock nu när vi ska ha grupparbeten, jag ska vara i en grupp med bara fransyskor (de kom fram och fågade vilket var kul) så får vi se hur de går :)

Kramar

Medical control

Skrivet den: 2009-09-28 Klockan: 21:39:43
Imorgon ska jag på besök hos doktorn, det är tydligen så att för att få gymma/träna på skolan i Paris eller överallt i Paris så måste man ha ett läkarintyg. Det har ju inte jag (eller någon annan) så då kanjag få detta av skol läkaren, dock så måste skolläkaren ha b.la. ett intyg på mina vaccinationer. Ja, de har man ju alltid med sig i fickan (ironi). Suck, jag vet ju att jag har det NÅGONSTANS i mina flyttlådor hemma hos mamma och pappa. Har försökt få dem att leta men det är svårt. Och det känns ju trist att inte kunna träna på flera månader :( Men jag ska gå dit imorgon och försöka charma mig till ett intyg!

Det kan gå, dock att jag är vrålförkyld, känner jag nu minskar mina chanser markant...



Man kanske inte tror det men jag är ganska biffig :)

Pussar

Massa ekonomi

Skrivet den: 2009-09-28 Klockan: 21:30:55

Toodelooo

Nu kom jag precis hem från lektioner, det har vart fullt upp idag, men överraskande intressant. Innan jag kom till Paris så fick jag tips av min vän Elin P att läsa Donald Trump och Robert Kiyosakis bok och de tipsade just om att ha en ekonomisk utbildning om man vill lyckas med ja vad som helst egentligen, jag har velat ha mera ekonomi i min utbildning känner jag, så detta är kanon.
Kurserna idag har gått igenom allt från analys av världsekonomi till de olika accounting system som finns. Jag tror detta blir bra, inte lätt men riktigt bra. 
Även om jag snorar och känner mig allmänt kass så måste jag säga att jag kommer hem till lägenheten med ett leende, jag börja komma in i detta nu, vart jag går, hur allt funkar (inte allt men på vägen) och det är så kul att få LÄRA sig. Det är verkligen ett privilegium, jag ser ofta min skoltid som ett jobb, jag är van att arbeta hårt så att plugga är ett jobb, väldigt nice jobb som förbereder inför vidare arbeten :) 
När vi kom ut från skolan var det mörkt och de börjar bli kyligare i luften!

 La Défense på kvällen

 

Varje dag när jag går till skolan så går jag förbi en stor staty av en tumme, den brukar faktiskt göra mig glad, jag tänker - Tummen upp! Det blir en bra dag idag ( Va käckt det lät men så är det) Fast den är ganska ful.



Tummen upp från Paris :)

 

Vaknade upp jätte förkyld

Skrivet den: 2009-09-28 Klockan: 10:48:39

När jag vaknade upp imorse så var jag vrålförkyld, näsan rinner, ögonen rinner, halsen gör ont. Vad är detta, jag har inte tid att vara sjuk!! Jag var på lektionen imorse men nu har vi håltimma tills halv tre, sen lektion till kvart över åtta ikväll, snörvel...

Jag känner mig lite sjuk och ynklig, men glad :)

Alltid när man är sjuk så längtar man ju hem lite till Mamma och Pappa.

 Pappa och Mamma

Hoppas inte jag får feber....

Kramar

Första riktiga skolveckan

Skrivet den: 2009-09-28 Klockan: 10:39:08
Hej alla glada!

Nu börjar min första riktiga skolvecka.
Jag läser ju företagsekonomi här på De Vinci men jag tillhör School of Managment. Man måste läsa 30 poäng, jag har 33 poänh jag ska läsa så jag funderar på att hoppa en kurs, men jag ska gå på de först och se vilken jag kan hoppa, det är inte som i sverige att man läser stora kurser utan för 33 poäng läser jag 11 kurser denna termin..



Fall semester    
Course ECTS
Introduction to European Culture: syllabus 3
European Law: syllabus 2
International Economics: trade, direct investment and exchange rates: syllabus 4
Entrepreneurial Strategy: syllabus 3
English: syllabus 3
French as foreign language: syllabus 4
Principles of International Accounting: syllabus 3
Cost control to improve profit: syllabus 2
Diagnostic - Financial Analysis in the E.U: syllabus 2
Organizing Managing & Managing Marketing for the 21st century: syllabus 4
PERS Marketing (project in group): syllabus 3


Ni kan ju se att det är rätt mycket, ska bli intressant att se nivåerna, har hört att det är ganska tufft! Jag har ju inte läst så mycket företagsekonomi tidigare och imorse på introduktionen sa de att de va en ganska hög nivå, intressant, som tur är sa Ralph (som har ekonomi som huvudämne) att han gärna hjälper mig, han kan redan dessa kurserna! 



Mitt schema som ni ser är lite annorlunda från Sverige, jag går varje dag i skolan (kommer nog ändras nsta vecka med i alla fall måndagar lediga) Jag går till åtta på kvällen vissa dagarn, man har ofta håltimme på tre till sex timmar, tur att jag bor nära så jag kan åka hem. 
Och varje vecka ser olika ut, lektionerna är på olika tider så det gäller ju att man har koll på schemat varje vecka.

Kramar / Pluggis Karin :)






              

Bilder

Skrivet den: 2009-09-27 Klockan: 21:46:51
 Ett härligt glas vin



 Underbar utsikt

God mat

Lite bilder :)

Skrivet den: 2009-09-27 Klockan: 21:45:45

The Girlies

Allt kan ju inte vara på topp :)

Skrivet den: 2009-09-27 Klockan: 13:30:26
Igår så  möttes vi upp alla utlänska studenter, vi skulle ut och festa, träffa massa folk osv. Det som är lite trist är ju att ingen av oss har direkt nån koll, vart ska man gå? Hur kommer man dit? Vilka ställen är bäst? Jag har försökt kolla med mina franska kontakter och fått tips men det är riktigt svårt.

Det är ju som att börja om, tänk er att man ska måla en tavla, från början är bakgrunden helt vit, så känns det nu, några penselstreck börjar dock komma.

I alla fall, vi gick till nån pub, tog en drink, plus att allting tar sån tid, tjugo pers som bara står och hänger. Det är ganska oeffektivt, sen ska någon plötsligt äta, när dne har ätit klart ska nån annan äta. Jösses, alla står och hänger. Sen droppa några av. Ja ni förstår, partyhumöret blir inte på topp av att bara irra runt och göra inget. Tillslut träfafde vi en fransman som ägde lite barer och kände folk så vi gick till ett uteställe när Chatelet och sa - We know Charlie :) så fick vi komma in. Dte är bra att känna Charlie i denna stan, kom ihåg det :)

När vi kommer in är det knökfullt, fplk dansar på boren (inte för att de är kul utan för att det inte finns plats att stå på golvet) Detta är lite störande tycker jag, man kommer knappt fram till garderoben, baren tveksamt, du behöver dock inte dansa för alla människor knör på dig så de blir en dans i sig, de kanske är positivt. Och sen kan jag säga att jag trodde inte att det var exotiskt att vara blond i frankrike men oj det är det, folk kommer fram, ska kramas och AH!!!

Nej jag är väl för gammal för att utså sådant så vid halv tre så kände jag bara att nej jag pallar inte! Men ja sa det att om ni andra vill stanna så gör det, jag tar en taxi. Så jag "dansade" ut, väl ute så försöker jag ropa in en taxi. Dte var omöjligt, jag frågade ett par tjejer hur man får tag i en taxi, de abra skrattade och kollade på mig, at this hour? Impossible!! Så jag hittade en taxi ficka, där var de en lång kö med människor, de avr min enda chans (de va faktiskt läskigt att gå på gatorna ensam också, de va mkt folk så inge´n fara men ändå) I denna nedrans taxi kö stod jag i över en timme... Tror ni jag var glad? Tror ni jag kände mig tuff? Tror ni Paris kändes bra?

Nej det är lite frustrerande att inte veta hur allting funkar, men jag antar att allt faller på plats snart.

Taxichauffören som inte prata ett ord engelska, körde nog en omväg hem, trodde han kunde lura mig, de va droppen på moset, men men. Jag hade inga bevis.

Nu har jag dock vaknat på en bättre sida, tänker på shoppingen igår den va fina grejer :) NU ska jag springa iväg, vi ska till Montmartre nu och kolla läget!

Kramar

Shopping at La Defénse

Skrivet den: 2009-09-26 Klockan: 17:48:11

Hellu!

Idag har vi vart och shoppat, och oj vad jag har shoppat. Det fanns allt. Vi bestämde oss för att kolla i ett köpcenter som ligger precis vid våran skola, det är jätte stort och jösses vad mycket fina butiker de hade. Vilka kläder, vilket mode! Det var TUR att jag inte shoppade i Sverige utan höll mig till Paris för att handla kläder!

 La Defénse

Sen så samlades vi alla för en lunch, redan då var man ganska trött i benen, det är jobbigt att shoppa :)

 Det blev en liten getostsallad för mig, mumsig!

 

 På min sida satt Jan och Riikka.

Jag var helt slut när jag skulle bege mig hemåt, så slutade metron att gå för det hade vart en olycka, och försöka höra och förstå vad tågvärdarna sa i högtalarna, ja det var en konst. Jag kom på rätt metro i alla fall och då började en fransman prata med mig, han kunde ingen direkt engelska och min franska är ju sådär så det var intressant, mycket gester, Han var runt 40, hade precis börjat med martial arts för han var trött på att vara så rädd, det var väl bra tyckte jag!



Ni ser ju, vilken shopping, skit snygga jeans hittade jag i alla fall (riktigt nöjd) sen två fina linnen, skor etc.

Nu ska jag förbereda mig, ska ut och svira ikväll igen! Det blir party runt Chatelet!

Kramar

 

Lägenheten

Skrivet den: 2009-09-25 Klockan: 20:47:41
Hej alla glada

Tänkte bara visa er  vilken utsikt jag har, och hur min balkong ser ut. Det har ju vart strålande väder idag så jag har suttit på balkongen och njutit. Riktigt mysigt!




 Jag bor på balkongen längst upp!

Jag har powerwalkat idag, utforskat området Becon lite mera och samtidigt fått lite träning!

Kramar

Festa i Paris

Skrivet den: 2009-09-25 Klockan: 16:04:00

Hej alla!

Igår hade vi franskalektioner hela dagen, det tar otroligt mycket energi, att tänka på ett annat språk som man inte kan särskilt bra. Jag var helt slut igår, och att vara i den "advanced"gruppen känns alltså.

Efter skolan var de bara hem och byta om sen bega jag mig till en tjej i klassen (Claudia från Spanien) som hade bjudit in några av oss till spansk middag. Det blev paella och sangria :) Vi var ca: 8 personer.

 Steve and Jan

 Claudia


 Goa tjejer från Finland!! Jag och Riika till vänster dansade hur mycket som helst på kvällen!

Efter middagen åkte vi in till St Michel där skolan faktiskt hade fixat en fest för alla studenter, vi hade förköpt biljetter men när vi kom fram var det så SJUKT mycket folk i kön. Dte var galet, vi stod i en och en halvt timme och köade. Då tappade man partymodet lite. Dock hade vi köpt biljetter för 20 Euro, och på det var de både inträde samt 4 drinkar så vi ville ju inte gå någon annanstans heller. Så en och en halvtimme senare så kom vi in, jag tänkte att seriöst ingen fest är värd att vänta så länge men när jag kom in!!

 Le Romeo

Det var så mycket kul folk när man kom in som du ser men det var inte den jobbiga känslan, Åh orka knö utan mer wow lets join! Det var otrolgt bra musik, trevliga människor, mycket artiga måste jag säga för att vara riktigt PARTY och goda drinkar! Jag dansade och dansade!!

Dock hade vi skola imorse så vi fick bege oss hemåt vid fyra, tog en taxi för metron slutar gå runt tolv. Det är helt galet, det går inte en enda metro efter tolv typ. Några nattbussar men de stannar inte ens vid mig, hur tar folk sig hem seriöst! Och taxi är inte så billigt. Hmm.

Idag är det strålande sol, nu när jag kom hem har jag suttit på min balkong och myst!

Massa kramar

 

Ready for Partying

Skrivet den: 2009-09-24 Klockan: 20:08:03


Oj, jag hann inte vända bilden! Vad tror ni är man reo för some Party in Paris!! Det är svårt att ta bild på sig själv!

A Bientuit!

Lite bilder från igår

Skrivet den: 2009-09-24 Klockan: 19:39:18


Promenerade längs L´tour Eiffel, det var magnifikt..

Underbar picknick (Parc du Luxemburg)mitt i solen!!

När man trodde man hade det bäst, blev det bättre

Skrivet den: 2009-09-24 Klockan: 00:09:18
Hej vänner,

Jag har inte hunnit med riktigt idag, de har vart skola, sen drog vi (lite vänner) till Toccardo och gick ner till Eiffel tornet, det var hur m'ktikt som helst, strålande sol, varmt och bara promenera längst fantastiska byggnader, parker etc. Paris är fantastiskt vacker det går inte att säga annat. Sen bestämde vi oss för att ta en picknick vid park de Luxemburg. Vi köpte bauguetter, ost, skinka, vindruvor och vin, det var SUPER gott!

Sen på kvällen skulle jag ju på möte/middag med mina hyresvärdar, vilka UNDERBARA människor, jag hinner inte berätta allt men kort och gott. Kvinnan pratar ingen engelska mannen pratar lite. Familjen Bousseau heter de, vi gick till en restaurang och de bjöd på franska musslor med ris etc. det var supergott, sen dessert, vin, medans alla äter så står de en konstnär och målar på en scen, denna tavla auktioners sen ut. Massa galna fransmän budade och de slutade med att vi tog hem tavlan, Mons. Bousseay köpte den, det avr helt galet, har aldrig vart med om liknande. Detta firades med champagne från huset och vi blev  inbjuda att sitta med de som budade emot, de var konstnären, italienare etc. vilken kväll. Jag som trodde vi skulle prata hyran bara.

¨Jag har verkligen haft så himla kul ikväll, vilka upplevelser, jag som trodde jag hade nått toppen av fantastiska upplevelser denna månaden, nej det blir bara mer...

Jag får beskriva mer imorrn..

Godnatt folket! Puss

 

En bild från Starbucks idag

Skrivet den: 2009-09-22 Klockan: 23:14:39
 Bild tagen av Jan, här är även Riika från Finland med :)

Lite bilder från skolan

Skrivet den: 2009-09-22 Klockan: 22:43:01
Lite klasskamrater från skolan

 Ruben och Mikel, Riktigt roliga killar från Holland

 Liselot från Holland, mycket bra tjej som var bäst i klassen på franskatestet (skrivna delen)(Det fick vi reda på efter lektionerna, alla resultat)  henne hänger jag mycket med och det kanske är bra!

 Gör go från Korea

 Jätte rolig, Pong,

 Inte bästa kortet men dessa studentkorten behövs när man ska in eller ut från skolan!!

Mitt nummer

Skrivet den: 2009-09-22 Klockan: 21:22:15
En korrektur från förra inlägget, det är inte min andra dag i Paris utan min andra dag i skolan så klart!

Här kommer mitt nya franska mobilnummer:

0033676928007

Kan vara bra att ha, jag har ju mitt svenska vanliga också men bara en telefon så jag har det franska i mest. Det är riktigt dyrt att ringa och sms med de franska näten, i Sverige har vi tur med priserna. Jag tjänar faktiskt nästan inget på att byta till en fransk operatör till en svensk. Mn det är mest bara för att jävlas med tre (min operatör i Sverige) vill inte ge dem en cent mer än de måste, det har betett sig dåligt.

:) Over and out

Andra dagen i Paris

Skrivet den: 2009-09-22 Klockan: 20:15:18

Hej alla,

Idag har vi haft franska test för att se vilka grupper vi ska hamna i (olika nivåer för maximal inlärning). Jag som inte läst franska på X antal år kände att jag borde ju hamna i den mindre kvalificerade gruppen, flera pratar riktigt bra franska. Liselot (Holland) som jag umgås en hel del med pratar flytande då hennes kille är Fransk. Det var både skriv och tal prov, jag tänkte detta kommer aldrig gå. Men på nåt sätt så fattade jag en hel del, jag pratade med läraren på franska och hon va nog lite impad. Men jag var ju ändå inte så bra tyckte jag.

Men så delades vi upp och då säger båda lärarna baserat på proven att jag ska vara i den högst kvalificerade gruppen - den BÄSTA gruppen, eh Nej sa jag det är nog lite fel sa jag ( på franska) Då kolla de på mig och sa - Du ska garanterat till den bästa gruppen. Oj oj, det var ju lite kul men nja jag vet inte riktigt, grupperna ska delas upp mera nästa vecka så vi vi får se. Den gruppen jag hamnade i pratar ju franska hela tiden, jag fattade faktiskt det mesta, men sen fick vi massa uppgifter, det funkade fint men en av uppgifterna var att korrigera en text, jag kika på texten och tyckte att detta ser ju kanon ut, sen pratade jag med en klasskompis och hon hade ju strukit under typ hela pappret (okej inte så illa men) så hmm just den delen vet jag inte om de var min bästa (böjelser etc)

Men det blir spännande. Det är ju därför jag är här, känns kanon att plugga franska här och verkligen använda sig av den!

Klassen känns bara bättre och bättre, det är riktigt bra folk, umgås med massa olika gäng men mycket med Jan från Belgien, Ralph från Tyskland/England, Claudia och Anna från Spanien, sen även Liselot från Holland(samt Ruben och Mikael) och prata massa med de från Korea, de har lite svårt med engelskan men är riktigt roliga måste jag säga, bra folk! Sen pratade jag mer med finländarna idag, speciellt Riika, en kanontjej och de kan ju alla svenska, kul att tjöta lite! De hjälpte mig att skaffa ett franskt telefon nr idag så nu har jag fixat detta!

Efter skolan gick vi ett gäng till starbucks och fikade! Vi har massa planer för hela veckan, ställen att besöka, partyn att gå på etc. (skolan har ju inte planerat NÅGOT så då får vi göra det)

Jag går ju förbi alla dessa delikatesser på vägen hem så jag köper med mig lite grönsaker, frukt, kött eller liknande varje gång. Underbart mysigt att ha det så!

Jag har verkligen inget att klaga på, lägenheten är fantastisk, och det är skitkul att träffa folk och börja lära känna Paris. Jo jag ska tillägga att det är ca: 30 grader varmt också, strålande sol :) Men jag vet inte hur länge vädret håller i sig!

 



Men jag ska säga att det är sp mycket intryck och man pratar ju engelska och franska hela tiden, vilket är ganska energikrävande, jag är helt slut!

Önskar jag kunde dela alla intryck med alla er!
Bisous (Puss) 

Lite bättre bilder från idag

Skrivet den: 2009-09-21 Klockan: 22:03:01

Jag fick av min nyvunne vän Jan Dekeyzer lite bättre bilder från idag. Han har en jätte fin systemkamera och är mycket duktig måste jag säga! Jan bor förövrigt nära mig här i Courbevoie, roligt med kul folk runtomkring!


Leonardo Da Vinci Universitet

 

 Le Louvre - Jardin des Tuileries

 Mys

Måste lägga till..

Skrivet den: 2009-09-21 Klockan: 21:54:04
Jag måste ändå lägga till att jag b.la. träffat flera människor från Finland, Holland, Spanien, Tyskland, England, Kanada, Korea, USA och ja till och med Gotland idag och haft trevliga samtal och lärt känna. Det är ju faktiskt inte så dåligt det! :)Och mer lär det bli!

Nu sitter jag och myser, äter lite Fuet (det är en otroligt god korvsort från Spanien) och ser fram emot skolan som börjar tidigt imorgon!

Hejsvej

Min första dag i skolan - Leonard de Vinci

Skrivet den: 2009-09-21 Klockan: 21:11:10
Hej alla glada,

Nu kom jag precis hem! Jag har haft min första dag i skolan.



Tyvärr måste jag säga att jag blev lite besviken, jag ska inte klaga jag är verkligen i en underbar värld. Men jag har vart så pirrig för denna dagen, träffa massa folk, göra roliga grejer. Jag vet ju hur det är i vanliga fall introvecka liksom, barrundor, sittningar, gemenskap! Att bli omhändertagen och lära sig Paris, åka turistgrejer etc. Men det var inte visan här, nej utan vi möttes allihopa och fick studentleg etc. sen fick vi lite info om skolan, käkade lunch, såg bibblan och ja sen fick vi gå hem. Vi fick ingen introduktion ens om vad folk hette, vad som finns runtomkring, inte ens ett -välkommen!

Man fick liksom gå runt på rasten och fråga vad folk kom från och vad de hette, tur man är ganska social i alla fall! Detta gör ju saker lite svårare, nu får man engagera sig helt själv.

Jag åkte med några från klassen till Champs Élysse, så gick vi till Louvren, underbart i strålande sol. Så tyckte jag att vi kunde fira första arbetsdagen med ett glas vin. Det gjorde vi! Det var kul!

 Skål

 Underbar sommardag!

 Spanjorskorna Anna och Claudia

 Holländaren Jan och Tysk/Engelske Ralph

Jag får helt enkelt göra det bästa av läget, och träffa folk själv, man kommer närmare alla i klassen och det kommer bli kanoners! Allt annat är ju perfekt!

När jag kom hem gick jag och handlad mat, och det är så kul att handla nya matvaror tycker jag, bygga upp kylskåpet och ja bo in sig lite :)



Fransk/Danske Théo lärde ju mig att göra crêpes så nu har jag inhandlat det jag behöver! Mums!

Kramar



Idag är första dagen i skolan...

Skrivet den: 2009-09-21 Klockan: 08:19:47
Nu ska jag till skolan för första gången i Paris..... Lite pirrig. hoppas det blir bra!

Ta hand om er!

Kramar
RSS 2.0